Ei kannapöördele gümnaasiumi matemaatikas!

Kavandatav 9 või 10 kursusega kõigile kohustuslik õppeaine "matemaatika" ei kata reaalharu vajadusi ja on humanitaaridele üle jõu käiv. Sellele tuleb otsustavalt vastu seista!

12.12.2015 00:00 kuni 12.03.2016 23:59

Põhjus: 2010.a. vastu võetud gümnaasiumi riiklik õppekava lõi võimalused õpetada gümnaasiumis matemaatikat 14 kursuse ulatuses neile, kes tahavad teha laia matemaatika riigieksamit ja jätkata õpinguid erialadel, kus eeldatakse matemaatikast arusaamist ja peavad olema ka mõningad oskused. Humanitaarsuunas õppijatele on mõeldud 8 kursusega kitsas matemaatika.

Me ei saa olla nõus sellega, et kui mõnes gümnaasiumis ei suudeta aru saada kitsa ja laia matemaatika mõttest ja olulisusest, et siis tuleb kursused kokku lüüa ja üldist õppe mahtu oluliselt vähendada.

Laia matemaatika likvideerimine toob kaasa selle, et gümnasistidel väheneb oluliselt võimalus õppima minna ülikoolide tehnilistele ja reaalteaduslikele erialadele. Sellega ei saa kuidagi nõus olla.

Allar Veelmaa,
Allar Veelmaa Matemaatikasõprade Selts MTÜ

Jaanus: nojh
riik aru kaotanud, see on nüüd selge
Lembit: Ei kannapöördele gümnaasiumi matemaatikas
Matemaatikata on mõtlemine häiritud
Mare: jah-sõnastus
Mulle meeldinuks, kui petitsioon oleks sõnastatud kehtiva süsteemi poolt-olemisena. Peab säilima võimalus õppida ja õpetada matemaatikat süvitsi ja kirega.
Palmik: suur suur eiiiiii!
mata on normaalsetele inimestele ,lollid maale maad kaevama!
Lea: Jah valikuvõimaluse säilimisele!
Lapsed on erinevad ja nende karjäärivalikud on ka erinevad. Gümnaasiumi tasemel on kindlasti juba näha, et kellest võib saada insener ja kellest hoopis mõni humanitaarvaldkonna asjatundja. Peab säilima matemaatika süvendatult õppimise võimalus neile, kes sellest huvitatud ja kellele see jõukohane on. Ministeeriumi kavandatav muudatus on nagu kaloss, mis on tehtud pereliikmete keskmise jalanumbri järgi ja mis seetõttu tegelikult kellelegi jalga ei sobi.
Rain: Ei ole hullu
Pole küll mingi matemaatik, aga gümnaasiumi matemaatika ei tohiks üle jõu käia. Minu arust ei ole latt liiga kõrgel, vaid kui midagi, siis pigem ei panustata piisavalt õppimisele. Tean küll, kuidas need gümnaasiumiaastad möödusid ja õppimine tagaplaanile jäi.

Reaalained viivad Eesti arengut vaid edasi ja kursuste vähendamise või kaotamisega jäämegi heaoluühiskonna nullpunkti. Tase peab kõrge olema.