Keila linn ei tohiks müüa südalinna kinnistuid

Petitsiooni sisuks on Keila linna südalinna kinnistute müük, Kuna tegemist on Keila linna keskusega ja avaliku huvi objektiga, mis peaks olema avatud kõigile, siis ei tohiks kiirustades kinnistuid müüa. Leian, et seda otsust tuleb arutada linnaelanikega ja koguda ideid kinnistute arendamiseks.

22.10.2018 00:00 kuni 31.10.2018 23:59

Keila linn otsustas müüa oma südalinna kinnistud (endine perearstikeskus aadressil Ülesõidu 1 ja kinnistu Roheline 5) pindalaga kokku 3356m2, kehtiva üldplaneeringu kohaselt on tegemist ühiskondlike hoonete, äri- ja transpordimaaga. Viimase linnavolikogu koosoleku otsusega muudeti  kiiresti Ülesõidu 1 maa kasutusotstarvet ja see muutus elamu- ja ärimaaks. Linna poolt on kinnistute ostjale ette nähtud projekteerimis tingimus ehitada välja korterelamu äripinnaga. See on Keila linna otsus, mida ei ole avalikult arutatud. Kuna tegemist on Keila linna keskusega ja avaliku huvi objektiga, mis peaks olema avatud kõigile, siis ei tohiks kiirustades kinnistuid müüa. Leian, et seda otsust tuleb arutada linnaelanikega ja koguda ideid kinnistute arendamiseks. Täna on alustatud  Keila linna uue üldplaneeringu koostamist, millega koos saame luua linnaelanike huve arvestava visiooni Keila linna keskusest, mis tooks ka elu ja tegevuse kesklinna piirkonda. Keila linn areneb, kasvab huvitegevus. Kesklinnas võiks olla ka uus noortekeskus või atraktiivne roheala, kus oleks tegevust nii noortele kui vanadele. Samuti võiks see koht sobida väiksemate linnaürituste läbiviimiseks, näiteks ka Keila linna päevade ajal . See on ainult üks nägemus Keila linna keskusest

Hea Keila elanik, avalda oma arvamust kuni 30.10.2018

Keila linnavolikogu liige Mati Krusel

Helin: Keila linn ei tohiks müüa südalinna kinnistuid
Keilast on saanud Tallinna eeslinn, mis on osaliselt paratamatu. Siiski elab kohapeal oma igapäevast elu arvestatav hulk inimesi, kelle põhiaeg ei möödu linnast väljas, kes ei ole kinnisvaraomanikud või kes vajavad sotsialiseerumiseks neutraalset pinda (isegi alaealistele ei piisa ainult oma vanemate miljööväärtuslikus aias ringijalutamisest). Keilas on praegu raske määratleda kindlat südalinna või isegi hajusamalt paiknevaid piirkondi, mida aktiivse avaliku ruumina mõista võiks. Sooviks, et linn mõjuks külalislahkelt inimestele, kel ei ole siin isiklikku maa-ala, ja et siia oleksid oodatud ka külastajad, kes kinnisvaraomanikest (kohalikke) tuttavaid ei oma.
Mati: Mati Krusel : Keila linn ei tohiks müüa südalinna kinnistuid
Lähima tuleviku korterelamutest Keilas: Keskväljak 4(26 korterit ja äripind), Keskväljak 8 (14 korterit ja äripind), Tuula tee 2B (korterelamuid 4tk.), Linnuse 5( 34 korterit), Pargi 30 (104 korterit), Jaama 8 (endine villavabrik) jne.
Miks peaks eelnevale lisanduma veel kortermaja südalinna kinnistule Ülesõidu 1, kas me oleme ka piisavalt mõelnud külaliste parkimise peale kui peaksid valmima elamud Keskväljak 4 ja 8, Ülesõidu 1 kokku 66 tk. korterit.
Lähitulevikus vajaks linn ka uut parklat, mis võiks olla linna kinnistul Roheline 5.
Võiks veel palju põhjuseid välja tuua, miks ei tohiks linn kinnistuid müüa, hea Keila elanik avalda oma arvamust.