Tühistada tingimisi karistuse vastavalt KarS §116 Lapse tapmine

Lugupeetud Riigikogu liikmed !
Käesoleva aasta mai kuus tunnistas Tartu maakohus süüdi oma vastsündinu lapse tapmises noore 19-aastase ema ning mõistis talle kaks aastat tingimisi vangistust. Vastavalt süüdistusele, mis esitati eelmise aasta aprilli alguses Lõuna Ringkonnaprokuratuuri poolt, sünnitas naine lapse Viljandi valla metsas Viljandimaal ning rakendas tema suhtes vägivalda, tekitades talle seeläbi peavigastuse, mille tõttu vastsündinu suri sündmuspaigal.
Meie, Eesti Vabariigi elanikud, kes on allkirjastanud käesoleva petitsiooni, leiame, et tingimisi karistus, vastavalt Karistusseadustikule § 116 Lapse tapmine, on kaasaegses Euroopa riigis absurdne ja lubamatu juhul, kui süüdistatav vastavalt kohtupsühhiaatria ekspertiisile on mõistetud terveks. Samuti on ka tõestatud, et süüdistatava suhtes ei ole rakendatud psüühilist ega füüsilist vägivalda.
Lugupeetud Riigikogu liikmed!
Palume üle vaadata karistuse vastavalt Eesti Vabariigi Karistusseadustikule § 116. Palume pöörata tähelepanu sellele, et see kordab sõna-sõnalt Vene Föderatsiooni Karistusseadustiku § 106 ning on absurdne mineviku jäänuk.
Lapse tapmine ei või jääda karistamata!
Õigusemõistmine peab olema korrakohane ja õiglane!

09.09.2017 00:00 kuni 10.10.2017 23:59

KarS§ 116. Lapse tapmine

"Ema poolt oma sündiva või vastsündinud lapse tapmise eest - karistatakse kuni viieaastase vangistusega."

Ekaterina Tamiyar-Aniskevich