Peatada erihooldekodu rajamine Märjamaa südamesse!

Palume kaitsta Märjamaa elanike huve ning peatada psüühikahäiretega inimeste erihooldekodu rajamine Märjamaa südamesse!

Käesolev pöördumine on ajendatud Märjamaa Vallavalitsuse poolt avalikustatud plaanist rajada psüühikahäiretega inimeste hooldekodu Märjamaa keskele, vahetult sissesõiduteede ristumiskohta ja kõige olulisema vaatamisväärsuse ja turismiobjekti - kiriku kõrvale. 24 alevis vabalt ringi liikuvat psüühikahäirega inimest on väikesele alevile suur lisakoormus.
Psüühikahäirete ja erivajadustega inimeste hooldekodu muudab Märjamaa kuvandit jäädavalt, mõjutab Märjamaa elanike elukvaliteeti aastakümneteks ning Märjamaa alevi atraktiivsus elukohana langeb märkimisväärselt.

ERIVAJADUSTEGA INIMESTE VABA LIIKUMINE VÄHENDAB TURVATUNNET JA HÄIRIB OLULISELT VÄGA PALJUSID MÄRJAMAA ELANIKKE

Rajatava hooldekodu vahetus naabruses ja Pärnu mnt äärsel kergliiklusteel liiguvad jalgsi või jalgrattal paljud lapsed ja suurem enamus Orgita elanikke. Orgita ja alevi põhjaserva laste jaoks on see ainus koolitee. Lastele võivad naljakaid hääli tegevad või tavapärasest häälekamad inimesed osutuda hirmutavaks, ehmatus või hirm võib tekitada pöördumatut kahju. Märjamaal puudub ööpäevaringne politsei kohaolek, mis vähendab turvatunnet veelgi.

HOOLDEKODU ASUKOHT VÄHENDAB TURISMI JA HÄIRIB ETTEVÕTLUST

Psüühikahäiretega inimeste hooldekodu rajamine Märjamaa keskele, vahetult sissesõiduteede ristumiskohta ja kõige olulisema vaatamisväärsuse ja turismiobjekti — kiriku kõrvale loob paratamatult Märjamaale uue visiitkaardi. Kui alevit hakatakse tundma psüühiliste erivajadustega inimeste hooldekodu järgi, siis kohalikele ettevõtetele olulised turistid eelistavad pigem mööda sõita, kui siin peatuda ja Märjamaa ettevõtete teenuseid tarbida.

VÄHENEB MILJÖÖVÄÄRTUSLIKU KINNISVARA VÄÄRTUS JA SOOV TULLA MÄRJAMAALE ELAMA

Paljud Märjamaa elanikud on valinud just Märjamaa oma koduks kui rahuliku ja turvalise paiga. Pärast psüühikahäiretega elanikele erihooldekodu rajamist see enam nii ei ole ja Märjamaa kaotab oma peamise eelise Tallinna, Rapla, Pärnu jt. tõmbekeskuste ees. Lisandub põhjus Märjamaalt ära kolimiseks, mis kiirendab elanike arvu vähenemist.

Allakirjutanud on vastu erihooldekodu rajamisele Märjamaa alevi südamesse ja on veendunud, et psüühilise erivajadusega inimeste erihooldekodu rajamine Märjamaale planeeritud asukohta ja kujul, kahjustab otseselt Märjamaa elanike huve.

22.08.2019 00:00 kuni 29.08.2019 23:59