Peatame Narva lossi moderniseerimist!

Tänavu kavatseb SA Narva Muuseum ehitada linnuse territooriumile moodse tänapäevase hotellihoone ning teisi kaasaegseid arhitektuuriobjekte. Selline plaan rikub iidse linnuse imet ning hävitab selle võluvat atmosfääri, kui järsku satud kaasaegsest linnast kaotatud linna iidsesse südamesse. Linnuse müürid justkui peatavad tormava ajajooksu meie maailmas ja nii see peakski jääma. Palun toetage meid oma häälega, me hääletame selle projekti vastu!

17.12.2015 00:00 kuni 11.03.2016 23:59

Meie oleme suures mures Eesti ajaloolise pärandi pärast. Narva iidne Hermani kindlus, mis kaitses meie piire umbes 750 aastat, tahetakse kinni ehitada kaasaegsete moodsete hoonetega.

Me ei suutnud päästa vana Narvat, meil ongi ainult iidne linnus säilinud. Aastatel 1950-1986 on varemetest taastatud vanad kindluse müürid, ja praegusel kujul on meie linnus ainulaadselt ilus. See rõõmustab meid oma ajaloolise imega. Linnus on tõeline Eesti kultuuripärandi fondi pärliks (14002 Narva Hermanni linnus).

Palun toetage meid oma häälega, me hääletame selle projekti vastu!

On selge, et iidne linnus vajab restaureerimise jätku, on vaja edasi arendada  turismitaristut ning vastata turismiteeninduse nõuetele vastavalt. Kuid me leiame, et meie riik on piisavalt arenenud, et nende väljakutsetega hakkama saada ning meie ajalooiluduse välja tuua nii, et ei peaks selle matma kaasaegse arhitektuuri monstrumite taha.

Liitu meiega PROНарвский замок
Tänane vaade Hermani kindlus
-------------------------------------------------- ----------

Петиция против модернизации нарвского замка Германа!

Мы в большой тревоге за эстонское историческое наследие. Древний замок Германа в Нарве, защищавший наши границы почти 750 лет хотят застроить современными постройками.

Мы не смогли спасти старую Нарву, у нас остался только старинный замок. С 1950 до 1986 года из развалин смогли восстановить древние стены замка Германа. Сейчас наш замок удивительно красив, и может радовать вас своим историческим видом. Это настоящая жемчужина фонда Эстонского культурного наследия (14002 Narva Hermanni linnus).

Сейчас SA Narva Muuseum хочет построить на территории древнего замка современную гостиницу и другие объекты современной архитектуры. Это разрушит древний дух этого замка, разрушит ту пленительную атмосферу перехода из современного города в древнее сердце потерянного города. Стены древнего замка должны сохранить внутри время стремительно бегущее в нашем мире.

Поддержите нас своим голосом, мы выступаем против этого проекта! Да, старинному замку нужно продолжение реставрационных работ, необходимо развитие к современным требованиям обслуживания туристов. Но наша страна достаточно развита чтобы обеспечить все эти запросы и показать красоту нашей истории, а не скрывать её в современной архитектуре.

Присоединяйтесь к нашей группе "PRO Нарвский замок" на facebook.

Замок Германа сегодня, фотопанорама.

Статьи:
- Сотни нарвитян против модерна в древнем замке
Общество охраны памятников старины: Мы отказались от участия, когда увидели условия конкурса
Бывший главный архитектор Нарвы: Согласен ли кто-то из горожан или нет - неважно
ЦУ Нарвский музей заключил договор с JVR OÜ на проектирование реконструкции нарвского замка

Foto:
Fotod vana Narva, Фотографии старой Нарвы
Other Google Photo Sphere,
Ещё фотопанорамы от Google

Initsiatiivsete Narvakate grupp (Facebook: PRO Нарвский замок)

Tatjana: Pro Нарвский замок
Я присоединяюсь к общественному движению "Pro Нарвский замок".

Татьяна Корелина, 45 л.
Annabel: :/