Puhkekodu tee 55a kaubiku äravedu

Puhkekodu tee 55a paikneval tühjal kinnistul seisab aastaid kaubiku furgoon, mis kujutab otsest ohtu piirkonna elumajadele. Kaubiku sisemus on täis puitmaterjali ja tagaluuk seisab avatuna. Viimase aasta jooksul on lumevabal perioodil peaaegu iganädalased juhtumid, kus piirkonna elanikud peavad kaubikust välja ajama uudistavaid lapsi, kes kasutavad seda oma mänguplatsi ja barkuurimiskohana.
Lisaks ohule laste tervisele on registreeritud tulekahju antud kaubikus, mis süttis teismeliste laste teadlikust mänguhoos süütamisest. Juhtum leidis aset kevadel 2017. Reageerisid mitmed tuletõrjeautod, et ellimineerida oht kõrvalolevatele elamutele. Antud kaubik on kujunenud huviorbiidiks ka Lasnamäe laste seas, kes meie asulas seda uudistamas käivad.
Eelmisel aasta sügisel krundi omanik niitis üks kord kinnistut ning piiras selle kollase-musta kilelindiga. See kahjuks ei takista kedagi antud krundile sisenemast ja juba paari nädala pärast olid need kilelindid lõhutud ning lehvisid puude küljes.
Krundi naabrid on võtnud ühendust krundi omanikuga ning palunud korduvalt kaubiku teisaldamist krundilt, et vähendada järjekordset tulekahju ohtu ning parandada asula turvalisust. Kahjuks on lubadused krundi omaniku poolt jäänud lubadusteks ja seega oleme sunnitud paluma abi Pirita Linnaosa Valitsuselt lahenduse leidmisel ning selle tarbeks on antud petitsioon korraldatud.

Soovime ka välja tuua, et krundi omanik ei hoolitse krundi heakorra eest ning umbrohi on igal suvel- sügisel rinnuni. Umbrohi kandub antud krundilt ka teiste naabrite hoolitsetud aedadesse ning tekitab seeläbi lisatööd kõigile naabruskonna elanikele.

26.09.2017 00:00 kuni 15.10.2017 23:59