Täna Hiiumaa, homme Eesti!

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ei ole suutnud Hiiumaa praamiühendust tagada ja peab ametist lahkuma.

Hiiumaa majandus, töökohtade arv ja kogu muu areng on tihedalt seotud mandriga. Seetõttu on aastaringse stabiilse ühenduse tagamine Hiiumaa ja mandri vahel Eesti riigi jaoks enesestmõistetav kohustus. Paraku ei ole riik selle kohustuse täitmisega hakkama saanud paarikümne aasta jooksul.

Viimaste tõrgete põhjus ei ole olnud ilm, vaid lohakus ja hoolimatus. Kogu märtsikuu on Hiiumaa ja mandri ühendus olnud suuresti häiritud. Rohkem kui nädala oli vedu suunatud "hädaliinile" Heltermaa-Virtsu, mis tähendas hiidlastele raha, aja ja närvide lisakulu.

Lihavõtete eel langenud veetase tõi taas vedaja hoiatuse, et ühendus võib katkeda ja sajad inimesed pidid oma plaanid ringi tegema. Hiiumaa peredele tähendas see muret, kas saab koos olla pikalt kojutulekut kavandanud lähedastega.

Kõik see on juhtunud põhjusel, et eirati juba mullu novembri alguses Veeteede Ametile teada olnud fakti: Rukki kanali sügavus on langenud kriitilise tasemeni ja ei vasta selle veetee normile. Kolme kuu jooksul, mil oleks olnud võimalik süvendustöid teha, neid ei tehtud.

Vähe sellest, alates eelmise aasta novembrist on Hiiumaa valla juhid korduvalt kutsunud majandus- ja taristuministrit Kadri Simsonit Hiiumaale, et parvlaevaliikluse probleemide ja lahenduste teemal arutada. Paraku ei ole ta saatnud ei tagasisidet ega reageerinud ka kutsele.

Leiame, et Hiiumaa ja mandri stabiilse ühenduse eest otseselt vastutav majandus- ja taristuminister Kadri Simson ei ole selle ülesandega hakkama saanud ja peab seetõttu oma ametist lahkuma.

Kutsume kõiki Eesti inimesi hiidlasi toetama. Pääs koju ei tohi olla seotud murega, teadmatusega ja ülemääraste kuludega, mille on põhjustanud riigi saamatus.

Toetades hiidlasi ja andes allkirja sellele nõudmisele, seisad ühtlasi selle eest, et homme ei räsi riiklik hoolimatus Sinu peret ja Sinu kodukohta.

30.03.2018 00:00 kuni 20.04.2018 23:59

Täna Hiiumaa, homme Eesti!

Aado: Kadri Simsoni umbusaldus
Umbusaldan
Aarne: Kadri Simsoni umbusaldus
Ei ole oma tööga hakkama saanud
Arnold:
Poolt
Ove: kati umbusaldamine
Väga ebaadekvaatne minister, ei erista parteitööd ja tegelikku olukorda!
Kadri simson peaks tagasi astuma!
Ülo: Poolt
Olen poolt
Tiiu: enesekesksus
Kahjuks on nii, et minister (valitsus) otsustab nii nagu arvab ega aruta ja küsi nõu oma ala asjatundjatelt. Teadlasi nagu poleks Eestis olemas nii kaua kui nad just läbi häda millegi fenomenaalsega pildile ei suuda tulla. Oleks minister Simson Tarmo Soomerega nõu pidanud, poleks sellises olukorras me olnud. Sama toimub tasuta bussiliikluse läbisurumisega. Kuidas saab see inimene kasu, kellel buss käib korra nädalas suuremasse keskusesse ja seal olemiseks on aega 1,5 tundi. Kui ma tahan minna talle päevaks-paariks appi, tuleb mul olla tema juures nädala, sest üks buss ju nädalas;).
Vaide: Täna Hiiumaa homme Eesti
Hiidlaste poolt ,valitsuse tegevusetuse vastu
Ville: Kummaline lühinägelikkus
Oleme ausad, Kadri Simson oli opositsioonis, kui see jama kokku keerati, Michal on see süüdlane. Ja kes sellest aru ei saa on nõme inimene. lausloll, tegelikult ikka puhta totakas.
Peep:
Ei saa oma tööga hakkama