UUS lasteaed Põltsamaale

Hea Põltsamaalane,

Aita volikogul otsustada UUE lasteaia ehitamise kasuks!
Näita üles oma allkirjaga kodanikuaktiivsust ja-tahet, et luua kogukonda ühendav uus lasteaed.

Hea vallakodanik, kui Sa oled juba paberkandjal uut lasteaeda oma allkirjaga toetanud, siis me täname Sind ja palume siin allkirja mitte dubleerida. Rohkem infot Facebooki lehel alljärgneval lingil: https://www.facebook.com/P%C3%B5ltsamaale-UUS-lasteaed-206163050260312/

aega veel 4 päeva

16.11.2018 00:00 kuni 20.12.2018 23:59

Hea vallakodanik – uus lasteaed ootab Sinu abi!

Põltsamaal on aeg muutusteks. Alustame algusest, alustame lasteaiast! Palun anna Sinagi oma panus ja toeta seda ettevõtmist oma allkirjaga, et Põltsamaa lapsed saaksid käia uues ja kaasaegses lasteaias. Ole suunanäitajaks ja eeskujuks – kutsu seda tegema ka oma lähedasi, sõpru, naabreid ja tuttavaid. Positiivsed muutused piirkonnas teevad meie kõigi elu paremaks!

Uue lasteaia algatusrühm on kokku pannud järgneva pöördumise vallavolikogu poole ja sellele Sinu allkirja ootamegi.

NB! Kui Sa oled selle pöördumise juba paberkandjal allkirjastanud, siis täname Sind ja palume siin oma allkirja mitte dubleerida.

LUGUPEETUD PÕLTSAMAA VALLAVOLIKOGU

Käesolevaga pöördume teie poole seoses Tõrukese Lasteaiaga, mida plaanitakse lagunemisest päästmiseks renoveerida. Meie, allakirjutanud, ei ole sellise plaaniga nõus, kuna see toob kaasa otsese ja suure kahju meie teistele lasteaedadele ja valla üldisele arengule.

Olles tutvunud Põltsamaa valla eelarvestrateegiaga aastateks 2019-2022, saame väita, et tegemist on väga kalli ja suuremahulise tööga, mille lõplikku maksumust ei oska täna keegi ette näha. Kindel on aga see, et kõige muu tarvilise jaoks keeratakse valla rahakraanid lukku – ja seda järgnevaks viieks või isegi kümneks aastaks.

Nimetatud dokumendist nähtub, et 2018. aasta investeeringud (sh Lasteaed Tõruke renoveerimine) tõstavad valla netovõlakoormuse 50%-ni, sisuliselt maksimummäärani. Seejuures kõige suurema valla poolse omaosalusega ongi Tõrukese renoveerimine – ulatudes 2,74 miljoni euroni (kusjuures väljast tulev toetus on seejuures vaid 363 000 eurot).

Ometi on selge, et ükski renoveerimine ei suuda muuta seda tõsiasja, et meie tänased lasteaiad ehitati hoopis teistes oludes ja teistsuguste tingimuste jaoks. Ja ka renoveerimist pooldav otsus ise on pärit mitme aasta tagusest minevikust. Paraku on täna, pärast haldusreformi, linna ja valla olukord hoopis teine.

Seetõttu on meie seisukoht lihtne: kui juba, siis juba. Põltsamaa vald vajab tarka otsust! Ta vajab hoopis uut, ilusat ja avarate ruumidega, kaasaegse planeeringuga lasteaeda – kuhu mahuksid ära nii praeguse Tõrukese kui Mari lasteaia lapsed. See saab olema kena haljasala ja vahvate mänguplatsidega moodne „lastelinnak“, mis rõõmustab nii lapsi, lapsevanemaid kui õpetajaid. Vähetähtis pole seegi, et uue lasteaia ülalpidamiskulud on väiksemad kui kahe eraldi lasteaia omad. Ka on kaasaegne lasteaed oluline argument ja tõmbekeskus noortele peredele, kes kaaluvad Põltsamaale elama asumist.

Miljonitesse ulatuv vallarahva raha kulutamine peab olema tehtud kaasaegselt ja läbimõeldult, elukeskkonna perspektiive silmas pidades, ilma minevikku ja kunagistesse poliitlubadustesse takerdumata!

Lugupidamisega,

Allakirjutanud vallakodanikud

MTÜ Kuninga Lapsed

Vali sobiv allkirjastamismeetod:

Mariano: Kaksik
Oleks ammu aeg teha üks korralik uus lasteaed Põltsamaale.