Me ütleme JAH TÕELISELE VABADUSELE!

Rahu pooldavad kodanikud koostasid Vabaduse deklaratsiooni

03.09.2014 00:00 kuni 15.03.2015 23:59

Vabaduse deklaratsioon

Kõigile Eesti inimestele ja kõigele elavale

2. september 2014. a.

Tallinn

Me oleme sündinud siia maailma vabade hingedena. Meil on piiramatu õigus vabadusele ja oma tunnetele. Mitte kellelgi ei ole õigust seda meilt röövida, surudes peale oma tahtmist, et kehtestada kontrolli meie üle kasutades selleks relvi, meditsiini, toitu, hirmutamist, propagandat ja raha. Praegune rahasüsteem põhjustab ainult vaesust. Relvad ei kaitse meid vaid tapavad. Me oleme unustanud, kellena me siia maailma oleme sündinud, sest see tunnetus, mõtlemine, armastus, õnn ja mõistmine on meilt röövitud. Oleme muutunud hoolimatuks üksteise ja ümbritseva suhtes. Kui me leiame uuesti üles tõe ja usalduse iseendas, siis me jagame seda ka teistele ja julgustame neid. OLLA MINA ISE – see on see jõud, mida ei saa peatada ega vaigistada, sest see on sündides meile kaasa antud.

Me elame paradiisis, mida me märkame harva. Me ei kuula oma lapsi, kes on siirad ja kellelt meil on palju õppida. Me oleme loonud süsteemi, mis karistab neid, viib nende maailma tasakaalust välja, lämmatab nende harmoonia loodusega ja usu elusse. Mida me neile vastu anname? Teadmise hukkunutest, ebaloomulikud linnad ja hävinenud külad, hiiglaslikud prügimäed, ohtlikud reostused, hinge vaakuva looduse ja tühjeneva maapõue. Me anname oma lastele võlgadel põhineva „vabaduse“.

Meil on kohustus olukorrale silma vaadata. Me oleme osa loodusest, me oleme osa Universumist ja allume tema seadustele. Kas me tõesti soovime selle planeedi hukku?

Me soovime hoida oma põlvedel lapselast, kes armastab ja ütleb kunagi: „Aitäh, et Sa hoolisid. Ma tõotan, et see suhtumine elusse jääbki kestma, sest ka minu lapselapsed tahavad tunda rõõmu koostööst, rahust ja armastusest.”

Armsad inimesed Eestis ja mujal maailmas! Me kirjutame sellele deklaratsioonile alla elavate inimeste nimel, kel on aukartus elu ees.

Me oleme elusad inimesed ja vabadus on meie sünniõigus!

Me ütleme, et RELVADELE on ALTERNATIIVID, me ütleme, et SÕJALE on ALTERNATIIVID! Relvad ei lahenda konflikte inimeste vahel.

Me toetame kestvust tagava elulaadi arengut, kestvust tagavate põhimõtete rakendamist hariduses, kommunikatsioonis, toidu tootmises, tööstuses, eluasemete korralduses, energia-, keskkonna- ja transpordimajanduses.

Me ütleme JAH kestvust toetavatele tehnoloogiatele. Me ütleme JAH TÕELISELE VABADUSELE!

Vegard K. Emanuelsen

Saale Kareda

Ain Rammu

Emil Rutiku

Silver Siilak

Tuuli Stewart

Rahu pooldavad kodanikud.

Vahur: Vahur Kell
Iga inimese Tõelise Vabaduse avaldumine saab võimalikuks, kui Sisemise Vabaduse kriitiline mass on saavutatud. Riigi Vabaduse või selle puudumise määrab üksikisikute kriitilise massi meelsus.
Andrea: Arvamus
Minuarvates ei muuda mingi häälte kogumine mitte midagi. Siin on juba aastaid hääli kogutud erinevate petitsioonide jaoks mis nagu oleks pidanud midagi muutma nendest üks tuntumaid oli Harta 12. Neid hääli võib isegi olla miljon seni kuni nendel häälte andjatel puudub mõjutus vahend seni ei võeta neid kuulda. Kui miljon inimest ütlevad, et nad ei taha sõda siis ei võeta neid lihtsalt kuulda, kui miljon inimest ütlevad, et sõja korral keelduvad nad makse maksmast siis nende üle naerdakse. Kui need miljon inimest tegutsevad ehk siis keelduvadki makse maksmast siis see tõestab ülematele,, et seda miljonit peab kuulda võtma muidu on sellel tagajärjed. Maksud on ainult üks mõjutus vahend. Kui inimesed on oma sõna maksma pannud sellega, et nende hääli katavad teod siis piisab sellest, et nad ütlevad oma arvamuse ja nende arvamusele reageeritakse. Seni kuni on hääled ja mitte teod seni naerdakse nende häälte üle.
??????: Ma olen poolt
See deklaratsioon räägib reaalsetest asjadest ja paneb esimest korda tõsiselt eestlasena tundma, kui olen olnud viimasel ajal mitte nii innukas patriotismile, kui keskmine eestlane.
Igor: mõistlik
olen poolt
Ignas: jah
toetan
Madis:
Eestlane on vaba siis, kui ei orja 101 riigikogujast ülbikut!
Rainer: Vabadus
Vabadus kui selline on demokraatlikus ühiskonnas laiali valguv mõiste. Kui vabana olemise eest tuleb ära maksta üle poole oma sissetulekst, siis see pole vabadus.
Albert:
Jah