Valgustusega kergliiklustee Jaama tn äärde

Soovime Pärnu linnas asuva Jaama tn äärde valgustusega kergliiklusteed piirkonna liiklusohutuse suurendamiseks ning elanike heaolu parendamiseks.

29.11.2019 00:00 kuni 29.12.2019 23:59

Nimelt puudub sh bussi- ja veoautode liiklusega Jaama tn sõiduteel jalakäijatele ning kergliiklejatele turvaliseks liiklemiseks mõeldud eraldatud teeosa, teekattemärgistus, kiiruspiirangumärgid ning tänav on suures osas valgustamata.

Lisaohtu kirjeldatud piirkonnas suurendab veel sõidutee ääres paiknev, teele tungiv ja nähtavust piirav võsa ning rohevõrgustiku alast sõiduteed ületada võivad metsloomad.

Lisaks, eelpoolloetletud asjaolud, keskmisest madalam liiklemistihedus ja linnalähedane asukoht on tinginud olukorra, kus Jaama tn kasutatakse teatud autojuhtide poolt oma sõiduvahendi maksimumkiiruse katsetamiseks (nt hooajaliselt neljapäeva hilisõhtuti toimuvad mitteametlikud ja ebaseaduslikud kiiruskatsed).

Jaama tänavat tarvitavad igapäevaseks liiklemiseks Pärnu linna administratiivalade ning Tori valla Veskikaare elamurajooni elanikud, sh väike- ja koolilapsed. Meie teada kasutavad kõnealust tänavat treeningtegevuseks ka MTÜ Klubi Püha Loomaaed (jalgratturid) ja Pärnu Sõudeklubi (jooks) sportlased.

Valgustatud kergliiklustee rajamise otsese kasuna paraneks oluliselt piirkonna liiklusohutus, samuti elanike heaolu, kuna nii Jaama tn piirkonna elanikud kui linnast välja sportima suundujad saaksid soovitud kergliiklusteed argisel kui rekreatiivsel eesmärgil turvaliselt ja mugavalt kasutada. 2019. a kevadel rajati Veskikaare 26 kinnistule avalik spordi- ja mänguväljak, mida saaksid soovitud kergliiklusteed pidi  kasutama tulla ka linnast välja liikuvad tervisesportlased. Perspektiivne oleks ka Jaansoni ja Tammiste tee kergliiklustee ühendamine Jaama tn elamupiirkonnaga.

Foto: Mailiis Ollino

MTÜ Tammiste-Veskimetsa Külaselts,