Tallinn peab lapsi kohtlema võrdselt!

MÄRGUKIRI Tallinna linnavalitsusele

Meie, erakoolides õppivate laste vanemad, koolide vilistlased ja toetajad, oleme murelikult jälginud, kuidas Tallinna linnavalitsus käib erakoolidega kohut, et mitte täita seaduses ettenähtud kohustust tasuda osaliselt erakoolide tegevuskulusid munitsipaalkoolidega samadel tingimustel. Tunnustame neid koole, kes hoolimata linnavalitsuse ebaseaduslikust käitumisest on suutnud koole üleval pidada ning andnud lastele kvaliteetset haridust.

Eestis on lapsevanemal vabadus valida lapsele kool oma pedagoogiliste ja filosoofiliste veendumuste järgi. Raha, mis on ette nähtud koolide tegevuskulude katmiseks, liigub seaduse järgi lapsega koos, kuid praegusel juhul on väga paljud Tallinna linna lapsed sellest õigusest ilma jäetud.

Oma eelarvete planeerimisel on koolidel seadusest tulenevalt olnud õigus arvestada, et linn täidab oma kohustust. See on kinnitust leidnud ka kõigis kohtuotsustes, mis selleteemalistes Tallinna linna ja koolide kohtuvaidlustes on tehtud.

Tallinn on üks kõige rikkamaid omavalitsusi, kuid samas ainuke, kes väidab, et neil ei ole vahendeid seaduse täitmiseks. On viimane aeg lõpetada aastaid kestnud kulukas kohtuvaidlus teemal, kas linn peab seadust täitma. Oleme seisukohal, et kohtukulude suurendamise asemel peab linnavalitsus asuma seadust täitma ning kohtlema kõiki Tallinna koolide õpilasi ja lapsevanemaid võrdsetel alustel.

Leiame, et linnal ei ole õigustust seada oma erimeelsused seaduseloojatega lastele hariduse tagamisest ettepoole. Need erimeelsused tuleb lahendada viisil, mis ei takista ega kahjusta koolide tegevust.

Kutsume Tallinna linnavalitsust üles lõpetama kohtuvaidlused koolidega, asudes täitma seadust, mis näeb ette kohaliku omavalitsuse osalemise erakoolide tegevuskulude katmises.

27.09.2013 00:00 kuni 31.10.2013 23:59

MÄRGUKIRI Tallinna linnavalitsusele

Meie, erakoolides õppivate laste vanemad, koolide vilistlased ja toetajad, oleme murelikult jälginud, kuidas Tallinna linnavalitsus käib erakoolidega kohut, et mitte täita seaduses ettenähtud kohustust tasuda osaliselt  erakoolide tegevuskulusid munitsipaalkoolidega samadel tingimustel. Tunnustame neid koole, kes hoolimata linnavalitsuse ebaseaduslikust käitumisest on suutnud koole üleval pidada ning andnud lastele kvaliteetset haridust.

Kutsume Tallinna linnavalitsust üles  lõpetama kohtuvaidlused koolidega, asudes täitma seadust, mis näeb ette kohaliku omavalitsuse osalemise erakoolide tegevuskulude katmises.

Lilian: Petitsiooni poolt
Olen seisukohal, et Tallinna linn peaks toetama erakoolide õpilasi, nii nagu seaduses ette nähtud.
Merili: Poolt
Poolt
Gabriel: Poolt!
Poolt!
Indrek: Indrek
Olen petitsiooni poolt.
Mart: Mart: Petitsiooni poolt
Ebavõrdne kohtlemine on lubamatu ja põhjendamatu.
Siret: Tallinn peab lapsi kohtlema võrdselt
Poolt!