Haabneeme ranna kaitseks

14.05.2019 00:00 kuni 14.06.2019 23:59

Petitsiooni algtaja / siinkirjutaja on Viimsi vallas elanud kogu oma elu. Sestap tean, et Viimsi on olnud teistsugune - eristunud linnadest just rahu, vaikuse ja looduskeskkonna poolest. Aastakümnete vältel on Viimsi väga suuresti muutunud - ka valla elanike arv on meeletu kiirusega kasvanud. Ilmselt on paljude Viimsisse kolijate eesmärk elada looduskaunis keskkonnas, mere vahetus läheduses. Paljud Viimsit puudutavad arengud on positiivsed. Viimaste aastatega on tekkinud olukord, kus teenuste järele ei pea sõitma pealinna - Viimsis on kino, meelelahutus, korralikud toidukauplused, toitlustus ja esmatarbekaupade võrgustik. On täiesti normaalne, et selline olukord käib kaasas elanike arvu kasvuga - Viimsi elanike arv on sama suur, nagu paljudes linnades.

Siiski kuskil on selle arengu piir. Üks Viimsi valla tõmbenumbreid on alati olnud Haabneeme rand. See on imeilus lahesopp, mida on maismaast eraldanud iidne sangleppade puistu. Haabneeme rand on olnud igasugusest ehitustegevusest puutumata. Selle heakorra eest on paljuski seisnud just kohalikud, ranna vahetus läheduse elavad inimesed, kelledele see koht korda läheb. Need ei ole uusrikkad, miljonivaatega harjunud inimesed. Need on oma kodukohast hoolivad inimesed.  Viimaste aastate trendiks on osutunud see, et rannaaladele ehitatakse erinevaid rajatisi. Olgu siin näiteks loodud rannahoone. Käesoleval ajahetkel on käimas mitmed planeeringud, milliste realiseerumine tähendaks ehitustegevust Haabneeme rannas, millega kahjustatakse olemasolevat looduskeskkonda, kõrghaljastust ja kohalike elanike elukeskkonda tervikuna.

Allakirjutanu seisab vastu mistahes ehitustegevusele Viimsi vallas, Haabneeme rannaalal (aga ka teistel Viimsi rannaaladel).

Petitsiooni algataja edastab allkirjad petitsiooni lõppemisel Viimsi vallavalitsusele, Viimsi vallavanemale ja valla volikogule.

anu:
ehitustegevuse vastu
Eva: Viimsi randa tuleb ehitustegevusest säästa
Rannaalasid peame hoidma, Viimsi on ammu ülerahvastatud, jäägu vähemalt rannaalad seal hoonestamata.