Ka Eesti peab keelustama loomadega seksimise!

Seks loomadega on meie kultuuriruumis võõras ja zoofiilia on keelustatud paljudes riikides. Ka enamikes Ameerika Ühendriikide osariikides, Austraalias ja Kanadas on suguühe loomaga keelatud ning kriminaalkorras karistatav. Zoofiilia keeld on taastatud ka mitmetes Euroopa riikides, kus see oli vahepeal kaotatud – Inglismaal ja Šveitsis 2003, Prantsusmaal 2004, Belgias 2007, Norras 2008, Hollandis 2010, Saksamaal 2013, Rootsis 2014 ja „zoofiilide paradiisina“ tuntud Taani esitas vastavasisulise seaduseparandusettepaneku parlamendile eelmisel kuul. Iirimaal, Poolas ja Portugalis keelustati seks loomadega juba üheksakümnendatel aastatel. Mujal maailmas on sõnaselge zoofiilia keelustamise vajadus tulenenud enamasti konkreetsetest juhtumitest, kus loomaga suguühendusse astumine on loomale põhjustanud nii vaimseid kui füüsilisi kannatusi. Mitmete riikide loomaarstide kaasamisel tehtud uuringud kinnitavad, et märkimisväärselt suur osa nende patsientidest kannatab just seksuaalse väärkohtlemise all. Ameerika Ühendriikides Washingtoni osariigis tingis sodoomia keelu aga juhtum, kus loomaga suguühendusse astunud inimene suri hoopis ise sisemiste vigastuste tõttu.

21.11.2014 00:00 kuni 03.08.2015 23:59

Zoofiilia ehk sodoomia on seksuaalne hälve, mille korral on inimese sugutung suunatud loomadele. ELL hinnangul on zoofiilid loomade väärkohtlejad, kelle tegevus peaks sõnaselgelt olema taunitav ka seadusandluses. Loomakaitseseaduses ei ole aga see sõnaselgelt sätestatud keeluna ja ka karistusseadustikus karistatav. ELL hinnangul tuleb sõnaselgelt sätestada karistatava kuriteona suguühendus loomaga ning keelustada vastav tegevus eraldi ka loomakaitseseaduses. ELL on seisukohal, et loomaga suguühendusse astumine on ulatuslik rikkumine ja loom ei saa iial sellise asjaga tegelikult nõustuda. Selline tegevus on selgelt looma väärkohtlemine, mis tekitab ohvrile nii vaimseid kui füüsilisi kannatusi ning peaks ainuüksi seetõttu olema karistatav.

Eestimaa Loomakaitse Liit

Andres: http://petitsioon.ee/loomakaitse
Soovitan toetada ka teist sarnast petitsiooni, mis on esitatud vastavalt märgukirjale ja selgitustaotlusele vastamise ning kollektiivse pöördumise esitamise seadusele, eesmärgiga koguda selles nõutud 1000 allkirja kokku 2015. aasta 1. märtsiks, et siis valitav Riigikogu uus koosseis oleks kohustatud võtma antud küsimuses selge seisukoha.

Vaata: http://petitsioon.ee/loomakaitse
Mati: keelud ja käsud
Äkki ei oleks vaja tegeleda lollustega? On olemas üldtunnustatud moraalinormid ja käitumisreeglid. Jah, vahekord loomaga või tegelikult küll teise liigi esindajaga ei ole normaalne nähtus. Aga samuti ei ole seda ka nt seks või selle simuleerimine mootorrattaga vmt. Varsti jõuame USA osariikide totakate seaduste tasemele kus nt Oklahomas ei tohi sinu vannis olla magavat eeslit alates kell 19.00. jne.
Eestis on palju tõsisemaid asju millega tegeleda.
Patric: poolt
See on väga haiglane
Aivo: Aivo
Ei ole mõtet kõike seaduseks kirjutada. Palju neid zoofiile on? Mõni üksik?
Elin:
Olen poolt. Hirmus, mida inimesed võivad ikka teha.
Merilin: Olge normaalsed
Nagunii neid zoofiile praktiliselt polegi ja seda pole mõtet seadusega keelata, sest isegi kui on zoofiilid siis kui suur on võimalus, et keegi sellise asjaga vahele jääb? Mis kasu on sellisest seadusest kui need haiglased inimesed, kes loomadega seksivad teevad seda nagunii kuskil metsamaja keldris ja keegi ei saa kunagi teada. Nagu all pool mainitud, kõike pole mõtet seaduseks kuulutada, isegi elame täielikus politseiriigis ja sellele ei tohiks küll hoogu juurde anda.
Alissa: Poolt
seda ei pea üldse olla maailmas
Irina:
Kohutav!
Riho: Loogiline
Tehke inimlapsi,mitte pervertsusi.
Ronda: Ronda
See on nagu puhas p...,kuidas saab sellist asja toetada
Jaxx: ja veel
inimesed kes joovad piima on tegelikult looma vägistajad,te kõik lähete kinni.