6-klassilise Kabala kool-lasteaia poolt!

Kui leiad, et meie väike Kabala kool-lasteaed peaks jätkama õppetegevust praegusel kujul 6-klassilisena ja kolme klassiõpetajaga (ainult Retla kooliga ühise juhtimise all), siis palun avalda toetust oma allkirjaga :)

05.03.2015 00:00 kuni 26.03.2015 23:59

Hetkel on Türi vallavolikogus kaalumisel Kabala kool-lasteaia kooliosa suhtes teha muudatusi. Väga tõenäoline on, et kooli osa sulgetakse täielikult. Et seda vältida, üritame kogukonna ja kõigi asjahuviliste abiga näidata, et seda kooli hinnatakse väga ja see on meie kogukonna hing!

Minu isiklikku seisukohta kooli võimalikust sulgemisest võib lugeda siit: http://marisjamaailm.blogspot.com/2015/03/kas-meil-on-vaja-seda-vaikest-kooli.html

Maris Huopolainen
marishuopolainen@gmail.com

Küllike: Elu maal peab püsima jääma.
Kui jäävad koolid,jäävad pered ja elu maal jätkub.
Kadri:
Poolt
Valdur: Väikesed koolid
Ka võikesed koolid peavad jääma. Maa kool ja kooli õpetaja kes veel edendaks elu väikestes kohtades..
Harry: Harry Kaur (kooli vilistlane)
Palun säilitada Kabala kool-lasteaed Kabala mõisa ruumides
Heli: Heli Koit
Palun Türi vallal leida võimalus, kuidas hoida alles Kabala kool-lasteaed. Mõisakooli sulgemisele järgneb suure tõenäosusega mõne aja pärast ka Kabala Kultuurikeskuse ja ainukese toidukaupluse sulgemine. Eesti maapiirkondadest ei saa kogu elu ära hävitada. Kõik ei taha minna elama Soome ja Tallinnasse. Kui otsustatakse kool sulgeda, on see surmahoop kogu Kabala külale.
Vida:
Poolt
Rein: Rein
Kool peab jätkama! Haridus on oluline, vastasel juhul jäävadki (ametlike) tekste ilmestama sulgude ja koolonite jada.
Arvi: Kabala kool peab jääma.
Kuna väikestes koolides on õpetajatel aega, iga õpilasega isiklikult tegeleda. Suurtes koolides seda võimalust pole seal õpitakse ainult spikerdama. Suletakse kool kaob ka küla. Pigem tuleks just arendada väike koole, nende õpilaste jaoks kellel suures koolis raskusi.
Hillar: Väikesed koolid.
Vanasti oli ikka nii, et igas õiges külas pidi kool, kirik ja kõrts olema. Alles keegi hõiskas, et peame suunama raha maale ja edendama elu seal.Nüüd ei suuda seda väikest koolikest pidada. Peale tulev statistika tuleb hammaste vahele suruda, veenvalt ja argumenteeritult põhjendada, visalt ja väga visalt tuleb kahjuks meie juhtivorganisatsioonidega tegutseda.
Maris: Väikesed koolid.
Kusjuures Türi valla arengukavas, mis hakkas 2015 jaanuaris kehtima, on sees punktid, mis on totaalselt kooli sulgemisega vastuolus. Näiteks haridus valdkonnas on üheks eesmärgiks märgitud kodulähedase alg-ja põhihariduse andmine. Küla ja kogukonna tasandil on sisse pandud maal elamise atraktiivsemaks muutmine, küla elanikud aktiivseteks ja osalemine "maale elama" üritustes. Kooli sulgemine on täpselt vastupidine või avaldab vastupidist mõju igale siin välja toodud punktile.

Seoses arengukavaga on huvitav veel see, et Retla kooli ühendamist lasteaiaga on sinna sisse kirjutatud, aga Kabala kooli kohta pole poolt sõnagi. Kas tõesti kooli sulgemise mõte tuli jaanuaris ja ilma suurema mõtlemiseta võeti see arutellu? Ei tea, aga imelik asjade käik siiski...
Joonas: Mis edasi?
Kuhu on plaanis petitsiooni tulemused esitada?
Maris: Mis edasi?
Ikka volikogule.
liia: 6-klassilise Kabala kool-lasteaia poolt
Selles,et elu maal laguneb ja inimestel ei ole tööd ,ei ole lapsed süüdi. Vanemad on sunnitud oma kodust lahkuma ,et saada tööd mujalt ja hoida oma peret ülal.Miks tahetakse hoida kokku laste arvelt ja kuidas saab hakkama väike lasteaialaps(on lapsi kes peavad juba kohalikku kooli kõndima mitme kilomeetri)?????Kus on nüüd suured valimiste aegu antud lubadused???
Loomulikult peaks jääma Kabala kool-lasteaed alles.
liia: 6-klassilise Kabala kool-lasteaia poolt
Lastel on õigus omada oma kodu ja oma kooli .On koolilapsi (väikseid lasteaialapsi) kes käivad kilomeetreid kohalikku kooli.On vanemaid ,kes olude sunnil käivad tööl kaugemal ja saavad kodus harva viibida ,nüüd siis aetakse lapsi ka kodust eemale.Kus on need suured valimis lubadused ja on palju muid kohti mille arvelt kokku hoida.
Kabala6-klassiline kool-lasteaed peab ikka jääma.
Liia Treial
Margit: Poolt
Olen ise pisikeses külas kasvanud ning tean, milline õnn on maal elada. Kooli sulgemine kindlasti suretaks antud väikekoha elu, millest oleks väga kurb.
Ülle: Ülle:kool peb jääma
Kui Kabala Türi valla alla läks käis peast kohe mõte läbi, et no nii, jälle üks unustuse hõlma vajuv ääremaa juures. Kurb lugeda,et kool tahetakse sulgeda. Mis järgmisena? Ega vist väga palju polegi sinna jäänud.Kultuurimaja ja kauplus ja raamatukogu ikka on veel vist. Huvitav kaua võtab aega kui sulgemise järel see ilus ja osaliselt restaureeritud (mis ilmselt polnud ka odav lõbu)maja rüüstatakse?
Kurb,kurb,kurb... Vald võiks leida hoopis võimalusi juurde kuidas sellele majale elu sisse puhuda.
Hooldekeskus, puhkekeskus, konverentsikeskus...Mis iganes.
Karilin: karilin
Poolt!