Kes on Koduomaniku Kiusaja 2020?

1. Hambutu võitlus puuküürnikega.
Riigikogu õiguskomisjon ei soovinud avada diskussiooni lepinguvabaduse võimalikkusest võlaõigusseaduse üürilepingu sätete muutmisel. Hoolimata arvukatest vabaühenduste ettepanekutest, võeti valitsuse eelnõu parlamendis hoogtööna vastu ühegi muudatuseta. Puuküürnike vastu võitlemiseks sisulisi abinõusid ei leitud.

2. Terendav maamaksutõus.
Keskkonnaministeerium saatis kooskõlastamisele maa hindamise ja maamaksuseaduse muudatused, mis toob kaasa maamaksutõusu. Oluline on vältida maamaksu hüppelist kasvu ja kodualuse maamaksuvabastuse säilimine.

3. Muinsuskaitsealade kaitsekordade ülevaatamine.
Muinsuskaitseamet on alustanud riiklike muinsuskaitsealade kaitsekordade uuendamisega. Amet keeldub arvestamast võimalusega, et esmalt tuleb kaaluda riikliku kaitseala jätkamise vajadust, sest võimalik on kohalik kaitse miljööalana. Omanikke ja nende ühendusi pole sellesse protsessi piisavalt kaasatud.

4. Koduomanike teoorjus linnale kuuluvate kõnniteede hooldamisel.
Kohalikud omavalitsused lükkavad endale kuuluvate kõnniteede talvise hoolduse jätkuvalt eraomanike õlule selle eest midagi tasumata. Lumesaju korral tuleb teid hooldada päevas korduvalt. Tallinna linn on loonud maksumaksja raha eest lausa eraldi korrakaitsekomando, et siis omanikele tasulist teenust pakkuda linna enda teede hooldamiseks.

aega veel 15 päeva

12.01.2021 00:00 kuni 31.01.2021 23:59

kokku 9 häält

Hääletuse korraldaja

Eesti Omanike Keskliit

33,3%
11,1%
22,2%

Peeter: Maamaksutõus
Uus ümberjagamine - korruptsioonioht.