Kes on Koduomaniku Kiusaja 2021

1. Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja energiakriis
Pikaajalise energiapoliitika puudlikkus, taastuvenergia tootmisvahendite arengu soikumine ning toetusmehhanismide rakendumise aeglus ja keerukus on viinud meid tänaseks energiakriisi, mis mõjutab suurt osa koduomanikke.

2. Rahandusministeerium ja kodulaenu intressitagastuse kaotamine
Kodulaenu intressitagastus on julgustanud perekondi oma päriskodu soetamiseks laenu võtma ning selle kaotamine mõjutab otseselt 140 000 perekonda, kes varasematel aastatel seda soodustust kasutasid. Soodustuse kaotamisel on justnimelt märgiline sõnum keskmise sissetulekuga ja noortele perekondadele.

3. Muinsuskaitseamet ja muinsuskaitsealade kaitsekordade uuendamine ning toetuste vähendamine
Muinsuskaitsealade kaitsekordade loomine kabinetivaikuses, riikliku sekkumise jätkumine kohaliku ruumi kujundamisel, omanike jaoks topeltstandardite ja lisabürokraatia kultiveerimine. Avalike toetuste jagamisel omanike sotsiaalsete ja majanduslike huvide ignoreerimine ning toetussummade vähenemine.

4. Maa-amet ja plaanitav maamaksutõus ning talumistasude vähendamine
2022 aasta algusesse planeeritud maade ümberhindamine tähendab omanikule suuremat maamaksu kohustust, samuti talumistasu määra vähendamist 7,5 protsendilt 3,5 protsendile maamaksustamishinnast. Lubamatu riigi paindumatu ja ebaõiglane käitumine omanikega, kelle maale soovitakse rajada uusi tehnorajatisi.

5. Tallinn ja soovimatus linna kõnniteid talvel hooldada
Pealinna saamatus talveperioodil korras hoida teid ja tänavaid on aastast-aastasse suurenenud. Lisaks soovimatus võtta kuulda koduomanikke ning jätkuvalt jätta linna kõnniteede hoolduskohustus koduomanikule ilma kompensatsioonimeetmeteta on ebaõiglane ja kodanikule ülejõukäiv kohustus.

aega veel 10 päeva

12.01.2022 00:00 kuni 31.01.2022 23:59