Meri vabaks!

Kallis kaasmaalane! Toeta Paldiski inimesi nende soovis pääseda oma kodulinnas takistusteta mere äärde ning säilitada ranna looduslik omapära.

15.09.2019 00:00 kuni 15.10.2019 23:59

Sadama arenemise käigus on inimestelt röövitud linna aegade kauneim jalutuskoht, kunagine promenaad.  Kallas on seal unikaalne, oma suure Musukiviga, mis põliselanikele on tähendusväärne. Mere võime inimest rahustada ja lõõgastada on teada kui tasuta teraapia. Ujumiseks see rannaosa pole kõlbulik, kuid see oleks parim koht, kus jalutada lastega emadel, vanuritel ja kõigil teistel linna elanikel ja külalistel, jälgida päikeseloojangut või saata pilguga sadamast lahkuvaid laevu. Praegu tuleb selleks ronida üle raudteerööbaste või kõndida linnast välja ja  seigelda suurte kaubaveokite vahel. Järjekordse kai ehitus tähendab selle rannaosa täielikku sulgemist ning eraldatust müüri või traataia näol ning unikaalsee rannajoone hävitamist. Miks peab linnaelanikke ja külalisi jätma ilma sellest ilust, kui võib seda ära kasutada  rahva huvides ja  leida võimalus selle ala heakorrastuseks.

Muret tekitab juba olemasoleva sadama müra, mis oma vahetu läheduse tõttu elumajadele ületab taluvuse piiri. Paldiski linna elanikud soovivad vaba ligipääsu merele, mitte sadama laiendamist.

Anna oma hääl selle eest, et Paldiski linna mereäär jääks kõigile avatuks.

Grupp Paldiski linna põhielanikke.