Mitmeliikmeline riigikogu oleks tõhusam?

hääletus on lõppenud

22.05.2021 00:00 kuni 21.08.2021 23:59

kokku 21 häält

Hääletuse korraldaja

Eesti Vabariigi kodanik

76,2%
23,8%

Neeme: Mõttetu küsimus
Mittevastatavale küsimuse pole võimalik vastata. Riigikogu tõhusus (isegi see mõiste on raskesti üheselt selgitatav) ei sõltu eriti tema liikmete arvust. Kuigi on tõsi, et suurem riigikogu nõuab ka suuremaid ülalpidamiskulusid, tuleks seda oluliseks pidades pigem arutada riigikogu saadikute tasustamise üle.
Palju olulisem saadikute arvust, on riigikogu valimise viis, saadikute sõltumatus, nende pidev kontakt valijatega ja sõltuvus oma valijast ning selle kontakti vajalikkus või mittevajalikkus, riigikogu struktuur (ühe või mitmekojaline) jms. Omamata arvamust neist olisematest probleemidest, pole võimalik isegi arutleda mingi sobiva arvu üle. Vastuseks oleks vaid lakke vaatamise tulemusel tekkiv emotsionaalne hinnang. Seega soovitus, esitage mõni ettepanek riigikogu sisuliseks muutmiseks, selline, mille üle saab arutleda, millega võib nõustuda või mitte, antud küsimusele pole võimalik vastata.
Avo: Poolt!
Tegelikult võiks RK liikmeid olla 71 + 1 abiline igal.
Tingimused:
1. Haridus vähemalt magister.
2. Töötasu 4 miinimumpalka!!!
3. Hüvitused max 500€!