Nõuame EV Valitsuse väljavahetamist

Pöördumine Riigikogu saadikute poole.

Eesti elab praegu üheaegselt mitmes kriisis. Energia erakordne hinnaralli neist hetkel kõige drastilisem. Praegune valitsuskoalitsioon tegeleb pseudoprobleemidega ning näitab üles tahtmatust tegeleda eestimaalaste tegelike muredega. Teema on olnud avaliku huvi all pikemat aega. Valitsuskoalitsioon hoiab kiivalt saladuses selleteemalise lahenduse olemust, jättes mulje, et asjaga tegeletakse. Nii on alust karta, et enne nn “sihitud meetmete” rakendumist, on suur osa eestimaalastest langenud vaesusesse ja paljud ka võlaorjusesse tulenevalt suutmatusest tasuda igapäevaseid arveid. Ettevõtjatele suunatud meetmetest avalikkust ei teavitata. Kuuldavasti on juba mitmed ettevõtted vähendanud tootmist või kaaluvad suisa tegevuse peatamist. On oht koondamiste laine tekkimiseks, millega kaasneksid sotsiaal-majanduslikud probleemid. Me ei pea kõige selle tegelikku teostumist ära ootama!
Käesoleva petitsiooniga pöördume Teie poole, lugupeetud rahvasaadikud , nõudmisega – teovõimetu valitsus tuleb välja vahetada ja koheselt alustada kriiside sisulise lahendamisega!

17.08.2022 00:00 kuni 31.08.2022 23:59

26 allkirja

Käesoleva petitsiooni eesmärgiks on vahetada välja praegune EV Valitsus, kuna  kriisidele pole siiani lahendusi avalikult pakutud. Selle tulemusena ettevõtted juba tõmbavad tegevusi koomale, hoiavad töötajaid sundpuhkusel või on sunnitud lähitulevikus üldse tegevuse peatama. Vaja on uut, tegusat valitsust, kellel on plaan ja soov kriisiolukorda lahendada.

Algatuse korraldaja

Virgo Kosemets, Arnold Looga, Allan Ilisson, Argo Laks, Helje Lipp

Heli: EV Valitsus välja vahetada
Praegune valitsus on täiesti kõlbmatu