Peatame Männi kohviku looduspärase paiknemiskoha lammutamist

Lugupeetud Mustamäe ja Tallinna elanikud ning kaugemad külalised.

Pöördume teie poole ja palume teie abi, et üheskoos esitada ühiskonna arvamust Mustamäe Linnaosavalitsuse juhtkonnale seoses Männi pargis asuva kohviku territooriumil hubase hoovi ümber ehitamisega. Kohviku hoone kõrvale, mitu aastat tagasi, kooskõlastades eelneva Mustamäe Linnaosavalitsuse juhtkonnaga ning kostöös Keskkonnaametiga oli tekitatud privaatne ja keskkonnasõbralik paiknemiskoht, kus parki külastavad pered koos lastega said turvaliselt nautida loodust, rõõmustada oma pilku hingega istutatud taimedega ning lõõgastada ökoloogiliselt puhta purskkaevu juures. Värskelt tehtud küsitlus kinnitab, et 81% küsitletud inimestest avaldavad tänusõnad Männi kohvikule ja eelmisele Mustamäe Linnaosavalitsusele, et pargis sai tekitatud looduspärane paiknemiskoht, kus sai pärast jalutust pargis lõõgastada ja neist 34% külastavad Männi parki koos perega tulles ka teistest linnaosadest.

Tänaseks on Mustamäe Linnaosavalitsuse juhtkonna koosseis muutunud ja uus juhtkond on ühepoolselt otsustanud, et Männi pargi ja kohviku külalised ei vaja keskkonnasõbraliku paiknemiskohta, et hingega istutatud ja hoolega kasvatatud taimed ja puud on vaja ära lammutada ja selle asemele ehitada betoonist, metallist ja klaasist puurid, milliseid nimetada keskkonna- ja inimsõbralikuks keegi ei julgeks. Kahjuks Männi pargi kohviku terasside paiknemise ala ümberehituse projekti raamides ei olnud arvestatud ühiskonna arvamusega ning vajadustega. Ka paljud turvanõuded on eiratud. Täna kasutuses olev purskkaev on ökoloogiliselt puhas ja selle korrashoid ja puhastus on olnud Männi kohviku juhatuse kohustus. Uues projektis on ette nähtud nn „kaasaegsed“ purskkaevud, mis ei ole eraldatud seinadega ehk vesi jookseb otse maast ning mille puhastamiseks hakatakse kasutama keemiat. Leiame, et see on lubamatu olukord, arvestades, et pargi külastajate seas on väikesed lapsed. Samuti, lastele mängimiseks on muru asemele ettenähtud betoonist pind.

Tänaseni on Männipargi kohviku külaliste huvide eest seisnud kohviku juhatus üksinda, kuid läbirääkimised Mustamäe Linnaosavalitsusega tulemusteta. Selleks, et peatada oma otsusele järjekindlat Linnaosavalitsust peame toimetama ühiste jõududega. Palume jagada antud postitust ja allkirjastada alloleva lingil saadavat petitsiooni. Aitäh kõigile, kes oma arvamust julgevad esitada.

aega veel 22 päeva

24.06.2020 00:00 kuni 31.07.2020 23:59

187 häält

62%

Lugupeetud Mustamäe ja Tallinna elanikud ning kaugemad külalised.

Pöördume teie poole ja palume teie abi, et üheskoos esitada ühiskonna arvamust Mustamäe Linnaosavalitsuse juhtkonnale seoses Männi pargis asuva kohviku territooriumil hubase hoovi ümber ehitamisega. Kohviku hoone kõrvale, mitu aastat tagasi, kooskõlas eelneva Mustamäe Linnaosavalitsuse juhtkonnaga ning kostöös Keskkonnaametiga oli tekitatud privaatne ja keskkonnasõbralik paiknemiskoht, kus parki külastavad pered koos lastega said turvaliselt nautida loodust, rõõmustada oma pilku hingega istutatud taimedega ning lõõgastada ökoloogiliselt puhta purskkaevu juures. Värskelt tehtud küsitlus kinnitab, et 81% küsitletud inimestest avaldavad tänusõnad Männi kohvikule ja eelmisele Mustamäe Linnaosavalitsusele, et pargis sai tekitatud looduspärane paiknemiskoht, kus sai pärast jalutust pargis lõõgastada ja neist 34% külastavad Männi parki koos perega tulles ka teistest linnaosadest. 

Tänaseks on Mustamäe Linnaosavalitsuse juhtkonna koosseis muutunud ja uus juhtkond on ühepoolselt otsustanud, et Männi pargi ja kohviku külalised ei vaja keskkonnasõbraliku paiknemiskohta, et hingega istutatud ja hoolega kasvatatud taimed ja puud on vaja ära lammutada ja selle asemele ehitada betoonist, metallist ja klaasist puurid, milliseid nimetada keskkonna- ja inimsõbralikuks keegi ei julgeks. Kahjuks Männi pargi kohviku terasside paiknemise ala ümberehituse projekti raamides ei olnud arvestatud ühiskonna arvamusega ning vajadustega. Ka paljud turvanõuded on eiratud. Täna kasutuses olev purskkaev on ökoloogiliselt puhas ja selle korrashoid ja puhastus on olnud Männi kohviku juhatuse kohustus. Uues projektis on ette nähtud nn „kaasaegsed“ purskkaevud, mis ei ole eraldatud seinadega ehk vesi jookseb otse maast ning mille puhastamiseks hakatakse kasutama keemiat. Leiame, et see on lubamatu olukord, arvestades, et pargi külastajate seas on väikesed lapsed. Samuti, lastele mängimiseks on muru asemele ettenähtud betoonist pind.

Tänaseni on Männi pargi kohviku külaliste huvide eest seisnud kohviku juhatus üksinda, kuid läbirääkimised Mustamäe Linnaosavalitsusega tulemusteta. Selleks, et peatada oma otsusele järjekindlat Linnaosavalitsust peame toimetama ühiste jõududega. Palume jagada antud postitust ja allkirjastada alloleva lingil saadavat petitsiooni. Aitäh kõigile, kes oma arvamust julgevad esitada.


Aktsiooni korraldaja

Männi kohviku juhatus

Vali sobiv meetod:

Palun logi sisse või registreeri ennast kasutajaks, kui soovid antud teemat kommenteerida.

Andrei:
võiks kõik jääda perede jaoks ja lapsed saavad nautida
Vasta!
Lena: Las jääb
Hea ja ilus koht. Uuendused, minu meelest, on liigset
Vasta!
Natalie:
Ilus koht????
Vasta!