Koroona piirangud peavad olema paremini sihitud!

Tänane valitsuse eesmärk on hoida kõigile inimestele ühetaolisi piiranguid, et hoida ühiskonnas solidaarsust ja vältide uute lõhede teket. Samas peame selle solidaarsuse eest maksma kõrget hinda, kuna majanduslangus on selle tõttu sügavam – ettevõtted lähevad pankrotti, inimesed kaotavad töö ja kodu, süveneb vaimne pinge ja levib depressioon. Suitsiidide arv noorte seas on eelmisel 2020 aastal oluliselt kasvanud võrreldes varasemaga. Need on reaalsed probleemid, millega tuleb tegeleda nüüd ja kohe. Ühiskonnale rangete piirangute kehtestamine ja hoidmine ei lahenda efektiivselt viiruse probleemi, küll aga loob hulganisti uusi. Noored peavad saama tööl ja koolis käia, selleks on aga kindlasti vaja vanema vanusegrupi inimeste mõistmist.

Me peame olema valmis järgmiseks kriisiks ning mõtlema sellele, kumb on mõistlikum - kas tõugata kogu majandus mitmeks aastaks langusesse ning seetõttu seista tulevikus silmitsi kasvavate sotsiaalmajanduslike probleemidega või loobume solidaarsusest ning oleme efektiivne riik.

1. 60+ vanuses inimesed peavad järgnevaks kolmeks nädalaks jääma eneseisolatsiooni
2. 60+ vanuses võib teiste inimestega kohtuda ainult õues, kandes maski ning hoides distantsi 2m
3. Kõik 60+ vanuses töötajad tuleb saata 21 päevaks tasustatud puhkusele
4. Kõigis poodides kehtestatakse kell 12-14 sisenemine ainult 60+ vanusegrupile. Muul ajal selle vanusegrupi inimestel poodide külastamine pole lubatud, kuna pole võimalik tagada ohutust.

Tänased reeglid ei toimi!
• Tänane reegel, et ainult kaks inimest võib koos viibida, ei takista viiruse levikut, kui tegelikkuses võib iga päev või lausa iga tund kohtuda uue inimesega.
• Kaubanduse piiramine on kaasa toonud olukorra. kus inimeste kontsentratsioon toidupoodides on suurem kui varem, sest täna peab sisuliselt kõik vajalikud ostud tegema toidupoest
• 25% täituvuse nõue ei toimi, sest poes kontsentreeruvad inimesed kassade ning poulaarsemate kaubalettide juurde

Valitsust nõustavas nõukojas on väga kõrgetasemelised teadlased, kuid teadlastel puudub vajalik kogemus selliste olukordade juhtimisel. Nõukoja liikmete hulka tuleb lisada tööandjate esindajad.

25.03.2021 00:00 kuni 08.04.2021 23:59

Covidiga seoses haiglaravil viibinud inimestest on 75% üle kuuekümne aastased ning üle viiekümne viie aastaste osakaal on üle 85%.

Tänaseks on selge, et senised laiapõhjalised piirangud on ebaefektiivsed ja me peame suutma paremini kaitsta 60+ vanuserühma, seda läbi paremini sihitud meetmete.

Me peame olema valmis järgmiseks kriisiks ning mõtlema sellele, kumb on mõistlikum - kas tõugata kogu majandus mitmeks  aastaks langusesse ning seetõttu seista tulevikus silmitsi kasvavate sotsiaalmajanduslike probleemidega või loobume solidaarsusest ning oleme efektiivne riik.

Toome välja mõned võimalikud lahendused järgnevaks kolmeks nädalaks, et ennetada ulatuslike sotsiaalmajanduslike probleemdie teket ning anda riigile võimalus täiendavate vaktsiinikoguste hankimiseks. Need võivad olla ahistavad ühele eagrupile kuid palume mõistmist.

3. Kõik 60+ vanuses töötajad tuleb saata 21 päevaks tasustatud puhkusele

Tänased reeglid ei toimi