Pöördumine Valgevene rahva toetuseks

Meie, vaba Eesti Riigi vabad kodanikud, kirjutame siinkohal alla ühispöördumisele Valgevene rahva õiguste ja vabaduse kaitseks. Oleme mures vaadanud juba pikki hingekriipivaid nädalaid, mismoodi selle rahva kunagine legaalselt ja ausalt valitud liider on muutunud ebaausaid võtteid ja vägivalda kasutavaks türanniks, võimuriks käputäie isikute toel kogu oma rahva tahte vastaselt.
See ei ole enam demokraatia. See ei ole ka enam ühe Riigi siseasi, sest kogu Valgevene rahvas on ühel meelel türanni vastu.
Ühelgi Euroopa demokraatlikul Riigil pole õigustust tegevusetult seda situatsiooni pealt vaadata. Jääb mulje, et nii ikkagi on. Võimalik, et see viitab väga sügavale probleemile eri Riikide valituste õigus- ja demokraatia tajus. Võimalik, et demokraatlike Riikide rahvas peab oma selge häälega üles äratama oma juhid, et need siis üles ka ärkaksid..

Lukašenka sai kunagi Valgevene rahva poolt vabadel valimistel valitud selle rahva presidendiks ja tal oli vaba võimalus end selles ametis tõestada. Kellegi polnud õigust teda karistada valearvestuste või valede ootuste pärast ent rahval pidi jääma õigus valida endile uus liider kui nad seda soovivad. Täna on Valgevene rahvalt jõu ja vägivalla abil ära võetud võimalus vabalt endale parim võimalik liider valida ja see ei ole enam selle Riigi siseasi. See on kuritegu rahvuse vastu ja seega riigiülene teema. Rahvusvahelisel avalikkusel peab olema õigus sekkuda.
Me ei õigustatud vaatama tegevusetult pealt, kuidas ühe Riigi üle ebaausate ja ebaseaduslike võtetega võimu võtnud käputäis isikuid laseb igapäevaselt peksta, piinata ja lausa tappa oma inimesi.
Sunnib oma maa poegasid tapma oma maa emasid ja lapsi.
Meil peab olema oma vaba maa vabade ja õiglustundega inimestena õigus nõuda oma Riigi esindajatelt mingitki tulemuslikku sekkumist. Olgu siis algatuseks kasvõi antud pöördumise avalik edastamine Rahvusvahelisele Üldsusele koos kaassooviga – võtta midagi resultatiivset ette Valgevene vaba rahva kaitseks. Nüüd ja kohe.
Avaldame toetust Valgevene rahva õigluspüüdlustele, mõistame teravalt hukka ebalegaalse võimu kuriteod oma rahva vastu, kutsume kõikvõimalikke rahvusvahelisi organisatsioone üles jõuliselt ja kohe sekkuma Valgevene rahva ausate ja õiglaste presidendivalimiste kordusläbiviimiseks.
Kutsume üles naaberrahvaid koostama hja edastama oma petitsioone, et algatuseks ärkaksid me oma juhid.

Lugupidamisega
Eesti vaba rahvas

20.09.2020 00:00 kuni 11.10.2020 23:59

3 allkirja

Eestimaalane!
Kas mäletad, mismoodi me ise võitlesime ja lootsime.
Lootsime, et saaksime vabaks, lootsime, et meid kuuldaks ja toetataks.
Nüüd on meie kord toetada!
Anna oma hääl, aita teist rahvast!

Algatuse korraldaja

Ü.Teppo