Säilitame Mädara liivaluited

Hoiame oma väärtuslikku loodusmaastikku, et seda ei muudeta karjäärialaks! Andke hääl, et säiliks ajaloolised Mädara liivaluited ja ligi sajandivanune männik koos imelise matkarajaga!

18.08.2022 00:00 kuni 22.08.2022 23:59

200 allkirja

Mädara liivaluiteid läbib ka RMK Oandu-Ikla matkarada!

Põhja-Pärnumaa vallas Mädara külas taotletakse keskkonnaluba liivakarjääri rajamiseks. Taotletava mäeeraldise teenindusmaa pindala on 23,53 ha, millest mäeeraldise pindala on 12,77 ha. Plaanitav karjäär jääb Mädara liivaluidete alale (riigi omandis oleval Vändra metskond 3 kinnistul, katastriüksuse tunnus 93002:005:0269), mis on meie jaoks väärtuslik loodusmaastik, kuna on siia ajalooliselt tekkinud. Lisaks on seal ligi sajandivanune männik koos imelise matkarajaga.  Mädara liivaluited on üks kaunemaid ning ainulaadsemaid paiku meie vallas!
Palume Põhja-Pärnumaa Vallavolikogul  mitte nõustuda kaevandamisloa andmisega ja teeme ettepaneku algatada loodusobjekti, Mädara oos ehk vallseljak, kohaliku kaitse alla võtmisega looduskaitseseaduse § 8 lõige 1 alusel, kui ajaloolis-kultuuriline ja esteetilise väärtusega paik.

Lisatud kaart planeeritavast kaevandamise alast.
Rohkem infot kaevandamise plaanide kohta  https://atp.amphora.ee/pparnumaavv/index.aspx?itm=330263

Algatuse korraldaja