Mis on Petitsioon.ee?

Petitsioon.ee võimaldab tavainimesel osaleda ühiskonda puudutavates küsimustes. Siin saad koguda allkirju erinevate aktsioonide toetuseks, viia läbi arvamushääletusi või koguda lubadusi ühisteks tegudeks. Tuhandete mõttekaaslaste toel on võimalik toetada ettevõtmisi muutmaks paremaks ümbritsevat elukeskkonda.

Algatada saab kolme tüüpi aktsioone:

Petitsiooni toetamine Lubaduste kogumine Arvamushääletus
Petitsiooni toetades annad oma allkirja väljapakutu poolt. Su nimi läheb pikka nimekirja teiste toetajatega ja petitsiooni lõppedes on selle algatajal võimalik kasutada suure toetajate hulga jõudu olukorra muutmiseks või mõjutamiseks. Allkirja saad anda ka nii, et su nime ei kuvata avalikus nimekirjas, kuid on petitsiooni algatajale teada. Lubaduste kogumine koondab inimesi ühe tegevuse taha, et ühise nõu ja jõuga teha koos ära midagi suuremat kui üksikisikul võimalik oleks. Liitudes lubadusega seod ennast moraalselt sellega, et lubatust ka osa võtad. Arvamushääletused on ühiskonnas levinud arvamuse kogumiseks ehk väga lihtne viis rahvahääletuse teostamiseks.
Näiteks:Toetan kodude maamaksust vabastamist! Näiteks:Tulen Meriväljale vetikaid koristama, kui minuga ühineb 20 inimest Näiteks:Kas emapalga ülempiiri peaks langetama?

Kuidas saan aktsioonidest osa võtta?

Aktsioonides osalemiseks mine selle aktsiooni lehele, kust leiad nupu „Allkirjasta“. Sellele vajutamisel avanevad sulle isikutuvastusmeetodite valikud. Kliki endale sobival ja edasi järgi ekraanil kuvatavaid juhiseid. Allkirjastamine on lihtne ja võtab vaid mõne minuti aega.

Praegu toetab Petitsioon.ee järgnevaid meetodeid isiku tuvastamiseks:

• ID-kaardiga allkirjastamine
  • E-mailiga tuvastamine
  • Facebookiga tuvastamine

Vaata aktsioone

Kuidas algatada aktsioone?

Aktsioone võivad algatada eraisikud, mittetulundusühingud ja kohalikud omavalitsused. Aktsioonide algatamiseks mine Petitsioon.ee avalehele ning kliki „Loo ise aktsioon!“ nuppu. Võid seda teha ka siin samas all.

Edasi jälgi antud juhiseid.

Loo ise aktsioon!

Petitsioon.ee portaal on loodud Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toel ning selle haldajaks on MTÜ Eesti Omanike Keskliit.