TLÜ kasvatusteaduste eriala ei tohi likvideerida

Käesoleva petitsiooni allkirjastajad soovivad, et Tallinna Ülikooli Haridusteaduste Instituut ja senat ei laseks läbi Eesti ühiskonna kultuurilisele jätkusuutlikusele rängalt mõjuvat otsust ning ei kinnitaks kasvatusteaduste eriala likvideerimise otsust.

08.04.2016 00:00 kuni 20.04.2016 23:59

Kasvatusteadused on laiapõhjaline teadusharu, mis hõlmab filosoofiat, arengupsühholoogiat, kasvatuse ajalugu ja süsteemseid teadmisi kasvatusteaduslike mõttesuundade olemusest ja arenguloost. On äärmiselt vajalik, et haridusvaldkonnas töötavatel inimestel oleks laiem teoreetiline kontekst, millega praktika siduda.
Võimalus õppida kasvatusteadusi magistriõppe tasemel on väga oluline, mis peaks igas riigis olema. Eestis on aga tekkimas olukord, kus kasvatusteaduse eriala eraldiseisvana enam ei eksisteeri, mille tõttu kaob võimalus sellega tegelda. Hääbub eestikeelne erialaterminoloogia ja sellega koos süsteemsed teadmised, mis võimaldaksid viia Eesti kontekstis läbi haridust ja kasvatust puudutavat teadustööd ning mõista toimuvat. Selleks, et teha hariduse valdkonnas õigeid otsuseid, on vaja teadmist hetkeolukorrast, selle ajaloolisest kujunemisest ja seotusest globaalsete protsessidega.

Kasvatusteaduste vilistlased: Reio Kiidli, Elo-Maria Roots

Monika: Nõus üleskutsega!
Kasvatusteaduste likvideerimine on suund liiga kitsa ja rakendusliku hariduse poole!
timo:
Nõus!
Inna:
Täielikult toetan!
Mare: Eesti "Nokia" on hästi kasvatatud ja mõtlev inimene
Aluse saab anda selleks meie oma kultuuriruumi ajalugu tundes teaduslikult põhjendatud emakeelne kasvatusteadus. Toetan kasvatusteaduskonna säilimist ülikoolis.
Argo: Argo
On asju, mida peab alles hoidma. See on üks nendest.
Kristi: Nõus!
Alusharidust ei tohi kaotada!
Malle:
Kasvatamatust näitab selline otsus, kuhu me niimoodi jöuame? Kasvatuse puudus paistab igal sammul silma nyydki! Köike pole mötet metsa visata...