Nõuame Türi ujula tegevuse jätkamist!

08.12.2011 00:00 kuni 08.01.2012 23:59

Kersti Veeberg, elupõline Türi linna elanik.

Kersti: Üks neljast saunast Eestis, kus saab vihelda.
Türi ujulas käib vilgas tegevus. Ka mina sain oma esimesed ujumise õpetused sealt. Tänu sellele pääsesin vaid kerge ehmatusega ühel suvel ümber läinud ujukist vette kukkudes. Kui Türi vallavalitsus ei toeta enam laste ujuma õppimist, siis on pilt kurb. Lähim ujula asub Paides, aga seal ei ole võimalik vaba trenniaega leida. Ka trantspordi peale kuluks palju. Ise käin kord või paar nädalas ujulas. Mul puudub kodus saun ja naudin südamest pakutavat sauna. Palju käib ka rahvast basseinis trennis ning samas on enamikel eakatel inimestel vees kergem trenni teha-ei ole liigestele nii suurt koormust. Kui nüüd ära võtta selline võimalus oma tervise eest hoolitseda, siis tekiks polikliinikus arstide uste taha veelgi pikem järjekord. Kellele on see kasulik? Muidugi ravimifirmadele, aga see ei pruugi nii minna.
Igal sügisel, viimastel aastatel, tekitab Türi vallavalitsus stressi seoses Türi ujula raha kärpimisega. Ei ole ju võimalik kütta vaid poolt basseini või sauna sootuks sulgeda. Avage ometi silmad! Ujula peab lahti jääma!
Raimond: Raimond
ujula peab jääma seeal on ainuke linna korralik avalik saun ja ujumist on vaja ka eakate võimlemise treenid nii ei sa aitab jaamast ujula peab jääma ujula jaoks raha ei leita aga Türi valla töötajate palgaks on raha stopp Hea Türi valla elanik toeta seda mõted meie jaoks on oluline ujula ja liisaks kui sa arvad et Türi valld vajab puhastust uusi töökohti kiiret arengut tahate yu paremat elu siis toetage seda siin ka. me peame näitame et me oleme olemas ei sa ennam nii et tehakse mis tahetakse Türi valla elanikele väärikas elu keskond aitab lubatustest ja sulgemistest meie elanikud tahme väärikat elu keskonda tööd kodu vallas ja näha areguid meid ei huvita lubadused me tahame näha tulemusi. Türi valla areng menutab Putini venemaad areng seisab teeme seda mis meile kasulik aga rahva arvamusega ei arvesta keegi ka noored lahkuvad seest siin pole midagi teha kui pole tööd siis pole ka midagi teha. Türi valla juhid ei tööta selle nimel et meie vallda edasi viia lihtsalt lubatakse aga tulemusi pole meie ei taha ennam valesid me tahame kiiresti Türi vallda uusi töö kohti ja ujula peab jääema ja laienema leian mina teie sõna hea valla elanik on väga suure tähendusega allkirjasta see
Aleksander: Linavalitsus kärbib sealt kus ise tahavad!!
Linna ametnikud kärbivad ujula raha,häbi peaks olema ise enda lapsed ja ise käivad seal samas,basseini ja sauna mõnusi nautimas.Kus on loogika,kui pannakse Türi ujula kinni siis raha ju liigub mujale aga mitte Türi linna kassasse.Äkki kärbiksite oma palkasi siis leiduvad ka need rahad mis on puudu,et Türi ujulat vee peal hoida.
Karin: Kats: Ujula peab jääma....
Türile ei jää varsti enam mitte midagi. Töökohti pole, sellisesse mammut põhikooli ma oma lapselast küll ei taha panna. Soovitasin juba oma noortele, kes Türile tagasi plaanivad tulla, et mõelgu ikka hoolega enne järgi...Neil ei ole siin lootustki endale töökohta saada. Linna ja valla liitumine omal ajal tõi vähemalt linnarahvale ainult häda kaela. Siinsed töötasud ei võimalda ka kõige parema tahtmise juures Paidesse ujulasse sõita, lisaks veel ajakulu ka. Minu lapsed on lasteaia ajal Türi ujulas ujumise selgeks saanud. Ujula kadumisega kaob sadadel lastel ujumise algõppe võimalus. Trennid ja vesiaeroobika samamoodi.... aga tundub, et linnarahva tervis ei huvita enam mitte kedagi.
Vello: Vello Jõeloo.
Olen Türi ujula aktiivne kasutaja olnud juba pea 40 aastat.Olin ka selle sünni juures.Kui Paide EPT ehitas vabariigi traktorite remondiks uut remonditöökoda,siis tuletõrje nõudeks oli,et tuleb rajada ka suur maaalune tuletõrje-veevõtukoht.Meil tekkis kohe idee,milleks kulutada raha ainult sellise maaaluse suurehitise tarbeks,kui saaks seda ka kasutada igapäevaseks ujumiseks.Sealt saab ju ka tulekahjuks vett võtta.Asja initsiaatoriks oli muidugi juhataja,nüüd juba manalamees,Elmar Jüri.
Nii see oligi, nõukogude ajal, ametlikult töökoja tuletõrje veevõtukoht.Aga teave jõudis ikka parteikomiteesse ja juhatajale anti sellise amavoli eest vali noomitus.
1970.aastal ujula avati ja siia käidi Paidest,Koerust,Vändrast,Raplast,Võhmast jm.Päeval õpilased,õhtuti vanemad inimesed.
Siis,meie kuulus EPT lagunes,ujula anti linnavalitsuse bilanssi.Ükskord sealsed juhid otsustasid raha teenida ja müüsid ta maha.
Ja nüüd meie suur vald ei suuda enam eraomanikku toetada ja tahetakse meie ujula sulgeda.Kas Te mehed mõtlete ka midagi? Kolm korrust on inimesi täis,kellele Teid vaja on,kui oma rahva elementaarsrte vajaduste eest ei suuda seista! Ka eraomanik pole midagi organiseerinud ujulas.Ujume..
Viktor:
ujulat on vaja, seal on saun ja ujumisvõimalused.
Viktor:
olen poolt et ujula jääks püsima
poolt
Eha: Eha: teemasse tuleb minna süvitsi...
äriühingu tegevuse lõpetavad omanikud. Türi valla ja osaühingu vaheline leping/kokkulepped tekitavad-muudavad valla-poolse rahastuse, st. valla prioriteedid panevad paika, kuhu raha panustatakse! Kui mitterahastamine või selle oluline vähendamine ujumisõpetusele on valla otsus, siis edasine sõltub vaid osaühingu enda võimekusest-püsida või lõpetada.Kahjumiga äriühingul pole võimalik jätkata!
Seega saame kodanikena nõuda-soovida vaid seda, et vald selgesõnaliselt oma prioriteedi selles osas meile teataks e. petitsioon saab minna valla rahastusküsimuse kohta
Kenzo: LOOMULIKULT
LOOMULIKULT