Punalipud ja haakristid Eestist välja!

Hr Andres Anvelt
EV justiitsminister

Austatud härra Anvelt

Meie, allkirjutanud, pöördume Teie poole üleskutsega algatada Karistusseadustiku § 151 (vaenu õhutamine) muutmise seaduse eelnõu, mis keelaks ära Eestit okupeerinud kuritegelike režiimide sümboolika eksponeerimise meie riigis.

Leedu ja Läti keelasid Nõukogude Liidu ja Natsi-Saksamaa sümbolite kasutamise avalikel üritustel (v.a teatrid ja muuseumid). Sarnased seadused on ka Ungaris, Poolas ja Tšehhis. Leiame, et oleks õige aeg kehtestada sama regulatsioon ka Eestis.

Meid teeb murelikuks, et Tallinnas toimuvad aina sagedamini poliitilised meeleavaldused, kus kasutatakse kommunistliku režiimi sümboolikat ja õigustatakse nõukogude okupatsiooni kuritegusid Eestis. Selline tegevus õhutab rahvustevahelist vaenu ja destabiliseerib olukorda ühiskonnas.

Politseil peab olema õiguslik alus sellisel juhul koheselt sekkuda.

Keelu all peavad olema Nõukogude Liidu (CCCР) ja tema liiduvabariikide, samuti Saksa Natsionaalsotsialistliku Töölispartei (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP) ametlikud sümbolid, sh lipud, ametimärgid, embleemid, loosungid, vormirõivad, tervitusviis, samuti nendega äravahetamiseni sarnased sümbolid.

Kogu selle rämpsu koht on okupatsioonide muuseumi keldris, mitte meie tänavatel!

01.05.2014 00:00 kuni 30.05.2014 23:59

Foto autor: Andres Putting (DELFI)

Allikas: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/delfi-video-vene-saatkonna-ees-toodi-valja-punalipp.d?id=68429677

Jevgeni Krištafovitš
tel. 5520975
www.krishtafovitsh.ee

Ants:
Ettepanekuga täiesti nõus!
Jaanus: Vale
Arvestades, et suhtumine erinevate "režiimide" osas on valikuline, tuleks käituda vastupidi. Ajalugu tuleb lõpuks maha jätta ja minna eluga edasi. Seonduvaid teemapüstitusi ja sümboleid ei tule mitte keelata, vaid tuleb mitte märgata, ignoreerida, nagu eilset päevagi.