Tammiste küla liiklusohutumaks!

Soovime Tammistesse ülekäiguradasid ja 50 km/h kiiruspiirangu ala pikendamist Kiisa küla suunas.

06.04.2023 00:00 kuni 20.04.2023 23:59

110 allkirja

Tammiste küla on tiheda asustusega küla, mis on pidevalt arenemas – siin asub toidupood, valmis on saanud Tammiste Ärimaja, kus asub muuhulgas laste mängustuudio, tankla, Tammiste Lasteaed-Algkool, millel valmib 2023 aasta sügisel juurdeehitus ning algkoolis alustab oma esimest kooliteed kolmas lend. Samuti on vallal kavas ehitada valmis ka kogukonnakeskus.

Külas on tihe liiklus ning seda eriti tipptundidel (hommikuti tööle mineku ning õhtuti töölt tuleku aeg). Murekohaks on saanud Tammiste küla läbiva maantee ohutu ületamine, küla piirkonnas on maanteel liikuvatele sõidukitele määratud kiiruspiirang 50 km/h, kuid eriti ohtlikuks on osutunud Kellukese tee ja Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee ristmik, mis asub asulast väljas, 70 km/h kiiruspiirangu alas.

Antud ristmik on peamine ristmik eelpool mainitud asutuste külastamiseks ning sellel ristmikul on lühikese aja jooksul toimunud mitu liiklusõnnetust – viimase puhul oli kannatajaks laps, kes oli antud ristmikku ületamas.

Soovime Tammiste küla 50 km/h kiiruspiirangu ala pikendamist Kiisa küla suunas, ülekäiguradade rajamist ning enim õnnetustega juhtunud Kellukese tee ja Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee ristmikule jalakäija tuvastusega ülekäiguraja rajamist.

Algatuse korraldaja

Tammiste küla elanikud

Toivo: Randivälja tee ristmik
Samuti soovime Tammiste küla 50 km/h kiiruspiirangu ala pikendamist Pärnu linna suunas nii kaugele, et Nuka bussijaam ja selle juurde viiv teeületuskoht Randivälja tee ja Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee ristmikul jäävad kiirusepiirangu ala sisse. Sinna samuti rajada jalakäija tuvastusega ülekäigurada. Seda bussipeatust kasutavad väga paljud Pärnu linna sõitvad koolilapsed ja tööle sõitvad inimesed.